1.  Het Nazoekteam

Het Nazoekteam is een groepering van voorjagers met zweethonden met allen hetzelfde doel: gekwetst grootwild opsporen en indien nodig uit hun lijden verlossen. Wij treden op na jachtactiviteiten of verkeersongevallen.

 

Altijd beschikbaar

We zorgen ervoor dat aan elke oproep gevolg gegeven wordt. Indien de persoon die u belt zelf niet kan komen, zal hij ervoor zorgen dat er een collega komt.

Betrouwbaar en professioneel

U kan erop vertrouwen dat het team dat bij u komt nazoeken over de juiste capaciteiten beschikt om de nazoek tot een goed einde te brengen. Indien de voorjager twijfelt over de uitkomst van de nazoek wordt er een collega bijgeroepen als “double check”.

Regelmatige bijeenkomsten

Ons team komt op regelmatige tijdstippen bij elkaar om hun kennis en ervaring met elkaar te delen.

 

Zwijgplicht

Onze taak is het vinden van het gekwetste stuk grootwild. Alles wat wij buiten deze opdracht zien of horen, blijft 100% vertrouwelijk.

 

Doorzettingsvermogen

Om tot het gewenste resultaat te komen, wordt zowel van onze honden als van de voorjagers verwacht dat zij beschikken over het gewenste doorzettingsvermogen. Zo lang we denken dat het stuk binnen te krijgen is, zullen we blijven doorgaan.

 

Goede honden

Uiteraard zijn goede honden dé topprioriteit om tot resultaat te komen. Daarom worden onze honden enkel voor het nazoeken ingezet. Ze zijn specifiek en enkel en alleen voor het zweetwerk opgeleid. Zij hebben allen met vrucht een natuurgetrouw kunstmatig zweetspoor van minimum 1000m gelopen.

hier vind U een overzicht van de beschikbare voorjagersn: http://hetnazoekteam.be/Team.html  Nazoekteam_Logo_CMYK-01

2.de vlaamse zweethonden groep, Dit zowel bij afschot als bij een verkeersongeval.

De V.Z.G. is ontstaan op initiatief van gemotiveerde jagers die de noodzakelijkheid van speurwerk op grootwild in Vlaanderen ingezien hebben.

De kennis is gebaseerd:

- op de kennis van morfologie en fysiologie van de op te sporen diersoorten.
- op een perfecte verstandhouding tussen voorjager en een daartoe specifiek opgeleide hond en met inachtname van de ethische vereisten van de moderne jachtgeest.

De hoofdbetrachting van de vereniging is gespecialiseerde ploegen voorjager-hond ter
beschikking te kunnen stellen van al wie, waar ook, wenst te laten nazoeken.

Logo VZG 2

 

Wens je de vereniging van vlaamse zweethonden te contacteren ga dan naar volgende site;

http://www.vlaamsezweethondengroep.be/